Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Το παιχνίδι

Παίζοντας το «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ερωτήσεις - GR edition» θα περιηγηθείς μέσα από τρεις πίστες στη Θράκη, στις Κυκλάδες και στην Αττική. Θα μάθεις τις τοπικές παραδόσεις, την ιστορία του κάθε τόπου, τα είδη ζώων και φυτών που μπορεί να συναντήσεις σε κάθε περιοχή, στοιχεία που αφορούν στο φυσικό περιβάλλον αλλά και τις επιπτώσεις που έχει η ανθρώπινη δραστηριότητα σε διαφορετικά οικοσυστήματα.

Καθώς προχωράς στις τρεις πίστες, στην αρχή μαθαίνεις και έπειτα αναπτύσσεις κριτική σκέψη κατανοώντας τις συνέπειες των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο περιβάλλον και τους τρόπους που μπορείς να συνεισφέρεις στην προστασία του.

Παίζοντας το παιχνίδι

Πριν ξεκινήσεις να παίζεις πρέπει να κάνεις εγγραφή - έτσι θα αποθηκεύσεις το σκορ σου! Τα στοιχεία σου είναι προσωπικά και τα γνωρίζεις μόνο εσύ.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ολοκληρώσεις και τις τρεις πίστες με όσο υψηλότερη βαθμολογία μπορείς! Για να το πετύχεις αυτό, ταξιδεύεις από σταθμό σε σταθμό απαντώντας σωστά σε όσο το δυνατόν πιο πολλές ερωτήσεις.

Οι 10 καλύτερες βαθμολογίες μπαίνουν στον πίνακα των «Καλύτερων παικτών»!

Πώς τερματίζει μια πίστα

Για να ολοκληρωθεί μια πίστα και να μπορείς να συνεχίσεις στην επόμενη θα πρέπει να έχεις απαντήσει σωστά σε 6 ερωτήσεις. Τότε, θα σου εμφανιστεί ένα μήνυμα για να επιλέξεις εάν θες να προχωρήσεις στην επόμενη πίστα ή να συνεχίσεις στην ίδια.

Αν συνεχίσεις στην ίδια θα έχεις την ευκαιρία να αυξήσεις το σκορ σου και τελικά να κερδίσεις και κάποια ''δωράκια'', που μπορείς να κατεβάσεις στον υπολογιστή σου! Αν συνεχίσεις θα πρέπει να εξαντλήσεις τις προσπάθειές σου σε κάθε σταθμό (είτε απαντώντας σωστά ή απαντώντας λάθος).

dice-shotΤο παιχνίδι ξεκινάει κάνοντας κλικ στον τροχό. Οι επιλογές του τροχού είναι:

  • Να κερδίσεις 50 πόντους
  • Να πας στον πιο μακρινό σταθμό
  • Να προχωρήσεις τόσους σταθμούς όσο έδειξε το «ζάρι» (1, 2 ή 3 σταθμούς)

Η βαθμολογία σου

Προσπάθησε να μαζέψεις όσο πιο πολλούς πόντους μπορείς! Με αυτόν τον τρόπο ανεβάζεις το σκορ σου, κερδίζεις επιπλέον βοήθειες και συγκεντρώνεις ''εργαλεία'' που σε βοηθούν να ξεπεράσεις παγίδες που μπορεί να σου τύχουν στην πορεία του παιχνιδιού.

Προκειμένου να βελτιώσεις τη συνολική σου βαθμολογία μπορείς να ξαναπαίξεις μία πίστα όσες φορές θελήσεις. Όμως προσοχή! Κάθε φορά θα αποθηκεύεται η βαθμολογία της τελευταίας σου προσπάθειας.

Βάλε στόχο την 1η θέση στον πίνακα των «Καλύτερων παικτών»!

Οι 3 πίστες

1η πίστα - στη Θράκη

Σε κάθε σταθμό που σταματάς θα σου εμφανίζεται μία ερώτηση με τέσσερις πιθανές απαντήσεις. Μόνο η μία απάντηση μπορεί να είναι σωστή. Αφού απαντήσεις την ερώτηση, είναι πιθανό να εμφανιστεί και μια ερώτηση «bonus»! Κάποιες ερωτήσεις θα σου χαρίσουν εργαλεία που θα σου χρησιμεύσουν στη δεύτερη και τρίτη πίστα για να ξεπεράσεις παγίδες που μπορεί να σου παρουσιαστούν!

Σε αυτή την πίστα έχεις 3 ευκαιρίες να απαντήσεις σωστά σε κάθε σταθμό. Αν απαντήσεις σωστά κερδίζεις ένα πράσινο σημαιάκι, αν απαντήσεις μια φορά λάθος το σημαιάκι είναι πορτοκαλί ενώ αν δεν καταφέρεις να βρεις τη σωστή απάντηση και στις τρεις σου προσπάθειες το σημαιάκι γίνεται κόκκινο και χάνεις τον σταθμό.

2η πίστα - στις Κυκλάδες

Ισχύει ότι και στην πρώτη πίστα αλλά προσοχή! Κάθε φορά που σταματάς σε ένα σταθμό είναι πιθανό να πέσεις σε παγίδα! Για να ξεπεράσεις αυτή την αναποδιά, αν σου τύχει, θα χρειαστείς τα εργαλεία που συγκέντρωσες στην 1η πίστα. Εάν δεν έχεις το εργαλείο που χρειάζεται ή αν επιλέξεις το λάθος εργαλείο, τότε χάνεις τις προσπάθειες σε αυτόν τον σταθμό.

Σε αυτή την πίστα έχεις 2 ευκαιρίες να απαντήσεις σωστά σε κάθε σταθμό.

3η πίστα - στην Αττική

Θα χρειαστείς και εδώ τα εργαλεία σου για να ξεπεράσεις πιθανές παγίδες! Επίσης πριν ξεκινήσεις την πίστα θα πρέπει να διαλέξεις επίπεδο δυσκολίας: Μια εύκολη ερώτηση θα σου δώσει 50 πόντους, αλλά με μια δύσκολη θα τους διπλασιάσεις! Πάντως αν αλλάξεις γνώμη μπορείς πάντα να αλλάξεις και την επιλογή σου.

Σε αυτή την πίστα έχεις 2 ευκαιρίες να απαντήσεις σωστά σε κάθε σταθμό.

Ο βοηθός

character-shotΟ βοηθός θα εμφανίζεται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού για να σου προσφέρει χρήσιμη καθοδήγηση και πληροφορίες! Σε ενημερώνει για τις ερωτήσεις bonus, τις παγίδες και τα απαραίτητα εργαλεία.

Κύρια οθόνη παιχνιδιού

Στην κύρια οθόνη του παιχνιδιού μπορείς κάθε στιγμή να δεις τη βαθμολογία σου, τα εργαλεία που έχεις κερδίσει και τις διαθέσιμες βοήθειες. Στο αριστερό μέρος βρίσκεται ο τροχός - το ζάρι του παιχνιδιού.

Στην τρίτη πίστα, μπορείς επίσης να επιλέξεις επίπεδο δυσκολίας χρησιμοποιώντας τον «διακόπτη»!

game-screen-S

Οθόνη ερώτησης

Όταν φτάσεις σε ένα σταθμό, ανοίγει η οθόνη της ερώτησης και ενεργοποιούνται (ανάβουν) οι διαθέσιμες βοήθειες. Ξεκινώντας κάθε πίστα έχεις τρεις διαθέσιμες βοήθειες για κάθε πίστα που εάν θέλεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να βρεις τη σωστή απάντηση.

Η «ετικέτα» στη φωτογραφία σε ενημερώνει εάν πρόκειται για ερώτηση bonus!

Στην τρίτη πίστα, η ετικέτα η ετικέτα σε ενημερώνει επίσης εάν απαντάς σε Εύκολη ή Δύσκολη ερώτηση.

question-screen-S

Η σωστή απάντηση χρωματίζεται με πράσινο χρώμα.

Πλήρης οδηγός

Αν θέλεις περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να κατεβάσεις τον πλήρη κι αναλυτικό οδηγό από τον παρακάτω σύνδεσμο!

Κατέβασε τον πλήρη οδηγό!